Forstis Julgranar

Skogsbruksingenjörsstuderandena är aktiva människor. Det pågår en hel del aktiviteter under åren i skolan som siktar på studieresan det sista året. När jag skyndade vidare från ett möte till ett annat så stannade jag upp några minuter vid uthuset på Campus Raseborg: där höll 3:e årets studerande på och förbereda sig för julgransprojektet, det traditionella och nästan legendariska julgransprojektet. Det blev en kort julgransprojektvideo:

Julgransprojektet är ett projekt där man lär sig mycket om julgransodling, som tro det eller ej är en verklig business både i vårt land och internationellt. Julgranar och pyntegrönt är eftertraktade och en riktigt bra julgran kan man få ett bra pris för. Samtidigt lär man sig om julgransbusinessen och företagsamhet genom projektet. Projektet har rullat på i skogsutbildningen sedan 90-talet.

Ännu hade den här klassen inte bestämt sig vart man ska åka, men man diskuterar Nordamerika, Nya Zeeland eller Europa. Vi ska tro att arbetet för klasskassan ger resultat och att klassen kommer iväg. Snart kan du köpa fina Forstis Julgranar på Raseborgsvägen 9 i Ekenäs.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *